Idei de itinerariu | Sfaturi si recomandari | Buget de calatorie

Sfaturi de calatorie si vaccinuri recomandate in jungla Amazon

Ca si destinatie de calatorie, Amazon este o experienta unica si o aventura care presupune in special planuirea in detaliu a multor aspecte legate de sanatate. Inainte de a intra in jungla documenteaza-te bine si ia-ti toate masurile de precautie. Consulta un medic specialist care sa iti prezinte riscurile la care esti predispus si fii sigur de conditiile pe care le asigura organizatorii excursiei.

Citeste in continuare

Tot ce trebuie sa stii inainte de a vizita Peru

Datorita diversitatii reliefului Peru este una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. Lima este al doilea cel mai mare oras din lume aflat intr-un desert, Anzii ascund ruine incase incredibile ramase aproape intacte in urma unei civilizatii care a pierit mult prea devreme, iar partea peruviana a Amazonului este zona cu cea mai mare biodiversitate din lume.

Citeste in continuare

Cum sa iti planifici vacanta perfecta in Ecuador

Este tara de unde provine ciocolata pura si bananele Dole, vulcanul in varful caruia se inregistreaza cea mai mica distanta dintre Pamant si Soare si La Mitad del Mundo, punctul geografic in care forta gravitationala joaca farse. Cele mai mari orase ecuadoriene sunt Guayaquil si Quito, aceastea primind in fiecare an sute de mii de vizitatori atrasi de istoria, peisajele sau gastronomia sud-americana.

Citeste in continuare

Experiente pe care nu trebuie sa le ratezi in Thailanda

Thailanda este una dintre cele mai preferate destinatii exotice din lume, in care majoritatea turistilor aleg sa se reintoarca ani la rand, De la plajele cu nisip fin, la arhitectura templelor budhiste, pietele plutitoare sau controversata viata de noapte, Tara Zambetelor are de oferit ceva pentru gusturile fiecaruia. Descopera frumusetea Thailandei in lucruri simple cum ar fi savurarea unui cocktail privind apusul pe malul marii Andaman sau hranind un pui de elefant.

Citeste in continuare

Cea mai buna perioada pentru vizitarea junglei Amazon

Jungla poate fi vizitata pe tot parcursul anului si indiferent de luna, aerul este foarte umed si temperaturile ridicate. La fel ca in oricare zona tropicala, clima in Amazon este influentata de anotimpul ploios si cel secetos. Dupa cum spune si numele, diferenta este ca in anotimpul secetos nu ploua in cantitati atat de mari, insa asta nu inseamna ca nu exista precipitatii deloc.

Citeste in continuare

Bagaj pentru o vacanta in Insulele Galapagos

Atunci cand faci bagajele pentru Galapagos, trebuie sa ai in vedere aspecte importante cum ar fi perioada de vizitare, caracteristicile climei in luna respectiva sau activitatile la care ai planuit sa iei parte. Chiar daca insulele sunt distribuite de o parte si de alta a liniei Ecuatorului, costumul de baie, o pereche de flip flops si crema cu protectie solara nu sunt nici pe departe indeajuns pentru a petrece cateva zile in paradisul lui Charles Darwin.

Citeste in continuare

Cea mai buna perioada pentru vizitarea Insulelor Galapagos

Din decembrie pana in mai, vremea in Galapagos este influentata de curentii calzi din Panama si de vanturile din nord-est. In ciuda ploilor abundente, solul de natura vulcanica absoarbe repede apa, rezultand temperaturi mai ridicate. Din cauza aceasta apa oceanului este mult mai calda, ceea ce face anotimpul ploios excelent pentru inot si snorkeling.

Citeste in continuare

Bagaj pentru o vacanta in jungla Amazon

Daca planuiesti o calatorie in Amazon, trebuie sa stii in primul rand ca temperaturile sunt foarte ridicate, iar aerul atat de umed incat padurea isi creeaza propriul anotimp ploios din vaporii de apa eliberati de frunzele copacilor. Indiferent de perioada pe care decizi sa o petreci in jungla, ai grija ca din valiza ta sa nu lipseasca urmatoarele…

Citeste in continuare

Buget de calatorie | Vizitarea Insulelor Galapagos

La baza oricarui itinerariu in Galapagos sta organizarea corecta a unui buget de calatorie. Asa ca, daca in sfarsit te-ai hotarat asupra destinatiei, mai raman de pus pe hartie doar cheltuielile zilnice. Acestea depind desigur de stilul fiecaruia de a calatori, insa odata ce ai ajuns in Arhipelag este pacat sa nu profiti de tot ceea ce are de oferit…

Citeste in continuare