Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Cu regiuni superbe de desert, munti acoperiti de zapada sau jungla care reprezinta unul dintre cele mai unice ecosisteme ale planetei, intregul continent este un contrast al peisajelor si culorilor. Si nu uita de mancare! Datorita diversitatii culturale, gastronomia sud-americana este o combinatie fantastica de arome si texturi incredibile.

HIGHLIGHTS

Natura! Galapagos este cea mai fantastica destinatie pentru observarea animalelor salbatice. Se afla la 1000 km fata de partea continentala a Ecuadorului si adaposeste animale si plante care nu se mai gasesc nicaieri in lume.

Experiente inedite! Jungla Amazon este cea mai mare padure tropicala si unul dintre cele mai incredibile locuri de pe planeta. Ocupa jumatate din America de Sud si se intinde de la Oceanul Atlantic pana in Anzi, partea sa peruviana fiind cea mai bogata din punct de vedere al biodiversitatii. Cateva zile petrecute intr-un lodge sunt o ocazie unica de a vedea in mediul lor natural uriasii papagali macaw sau maimutele howler care trezesc intreaga jungla odata cu rasaritul soarelui.

Viata de noapte! De la zecile de restaurante cu stele Michelin la barurile vintage de jazz, viata de noapte in Lima este super fun. Indiferent daca vizitezi Lima ca destinatie de sine statatoare sau in drum spre Cusco, Machu Picchu ori Jungla Amazon, petrece cel putin 3 zile intregi in “Ciudad de los Reyes”.

Gastronomie! Datorita marii sale diversitati culturale, bucataria peruana este una dintre cele mai recunoscute la nivel mondial, reflectand istoria si traditiile bogate ale tarii. Cunoscuta candva drept „Ciudad de Los Reyes” (Orasul Regilor), Lima este acum considerata „capitala gastronomica a Americii Latine” si o destinatie care se afla pe lista oricarui gurmand.

CEA MAI BUNA PERIOADA DE VIZITARE

… depinde doar de itinerariul pe care ti l-ai propus! Continentul este foarte mare, iar relieful variat, ceea ce inseamna ca poti descoperi peisaje, animale salbatice sau experiente incredibile pe tot parcursul anului.

In general clima este impartita in sezonul ploios si cel secetos. Daca doresti sa te aventurezi la scufundari in Galapagos, hiking in Anzi sau birdwatching in Amazon, lunile aprilie – iunie sunt excelente pentru vizitare.

Destinatii populare

@2021 I Was There, All rights reserved.