Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Situat pe malul raului Guayas, Guayaquil este una dintre cele mai populare destinatii din Ecuador. Cu o promenada spectaculoasa, numeroase plantatii de cacao si iguane care par a fi peste tot, farmecul sau atrage multi vizitatori in drumul lor spre Insulele Galapagos. Fie ca alegi sa te bucuri de atractiile turistice renumite, sa vizitezi muzee sau sa te plimbi pe strazi pentru a observa stilul de viata al localnicilor, vei avea parte garantat de o experienta de neuitat.

1. Observa iguanele in Parcul Seminario

Aflat in centrul orasului, Parcul Seminario, cunoscut de asemenea drept Parcul Bolivar sau Parcul Iguanelor, a fost inaugurat oficial in 1695 ca si Plaza de Armas a orasului colonial. Cu toate ca nu este foarte mare, parcul este acum casa pentru zeci de reptile fericite sa primeasca vizitatori. Acestea pot fi observate pe parcursul intregii zile prin copaci sau lenevind impreuna cu un stol de porumbei in jurul unei lagune artificiale amenajata langa monumentul principal, statuia lui Simon Bolivar.

Tips&Tricks: Daca vrei sa hranesti reptilele, viziteaza parcul dupa-amiaza cand vanzatorii locali se aduna pentru a vinde salata proaspata sau fructe.

2. Fa o plimbare de-a lungul pitorescului Malecon 2000

Malecon Rio Guayas sau Malecon 2000 este zona de promenada de pe malul raului Guayas, considerata o parte importanta a identitatii orasului. Aici vei gasi cam tot ce te astepti de la o zona turistica: un mall, un parc de distractii, muzee, magazine de cumparat suveniruri, chiar si zone verzi unde poti hrani pasari. Daca vrei sa te plimbi prin oras, de aici te poti urca intr-un autobuz hop-on, hop-off pentru un tur panoramic al orasului sau lua o croaziera pe rau pentru a vedea orasul intr-un mod diferit, admirand de la distanta simbolurile sale caracteristice.

Tips&Tricks: Inainte de a fi acceptate, bacnotele mari sunt trecute printr-un proces de verificare. Deoarece de multe ori te poti pierde in bariera lingvistica cu ecuadorienii, este mai bine sa eviti acest aspect in zonele aglomerate. In special daca te indrepti spre Galapagos, schimba din timp banii in sume cat mai mici la hotel (pentru un curs mai bun, poti cauta in imprejurimi o casa valutara sau un ATM). Persoanele care schimba bani pe strada nu lucreaza complet legal, dar daca este necesar, poti avea incredere in ei cu mici sume de bani.

3. Participa la un workshop distractiv de pregatire a ciocolatei ecuadoriane: "From Bean to Bar"

Plantatile de cacao au un rol foarte important in istoria si economia Ecuadorului, ceea ce îl face cel mai mare exportator de cacao de calitate din lume. Daca vizitezi Guayaquil doar pentru cateva zile sau un weekend, o plantatie de cacao este locul perfect pentru a explora imprejurimile orasului. Descopera intregul proces de producere a ciocolatei direct de pe plantatie, impreuna cu un ciocolatier cu experienta la Hacienda la Danesa, o ferma locala de familie. Descopera mai multe…

Disclaimer: I Was There a fost creat pentru a oferi opinii adevarate si oneste despre experientele noastre din jurul lumii. Ne plac cu adevarat povestile de calatorie, asa ca recenziile noastre nu sunt in niciun fel influentate de comisioane sau programe de afiliere.

Tururi si Experiente Interesante (alegerile noastre preferate)

4. Viziteaza Museo Miniatura Guayaquil en la Istoria (Muzeul Miniaturilor: Guayaquil in Istorie)

Inaugurat in 2006, Muzeul Miniaturilor: Guayaquil in Istorie prezinta o expozitie de sculpturi din lut lucrate in miniatura care infatiseaza istoria, cultura si obiceiurile din Guayaquil, vazute prin prisma timpului. Este un proiect unic in lume care prezinta 15 scene de tipul dioramelor, unde sunt recreate momente semnificative ale orasului, de cand acesta era o jungla locuita de populatia aborigena Huanvavilca, pana la metropola care este astazi.

Tips&Tricks: Muzeul se afla spre capatul promenadei Malecon Rio Guayas, iar un tur complet dureaza in jur de 40 de minute.

5. Urca cele 444 de scari ce trec prin Barrio Las Peñas

Un simbol istoric vechi de 400 de ani, Barrio las Peñas este locul in care s-a nascut orasul. Distrus in repetate randuri de incendii in timpuri coloniale, din 1982 acest prim district din Guayaquil este parte a patrimoniului cultural al Ecuadorului. Acum faimos pentru coloratele case cu arhitectura coloniala, cafenele dragute si studiouri de arta construite pe dealul Sfanta Ana, vechiul cartier pitoresc ofera privelisti spectaculoase asupra orasului si a raului Guayas.

Tips&Tricks: Nu vei gasi un loc mai potrivit pentru a privi apusul.

Unde sa te cazezi in Guayaquil (alegerile noastre preferate)

Tips&Tricks: Hotel Continental este o alegere excelenta pentru cazarea in Guayaquil. Locatia perfecta peste drum de Parcul Seminario ofera o priveliste deosebita deasupra copacilor plini de iguane si a Catedralei Metropolitane.

@2021 I Was There, All rights reserved.