Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Asia este cel mai spiritual continent al lumii, plin de culori si sunete unice, pe care ori de cate ori il vizitezi, mereu ramai cu senzatia ca ar mai fi ceva de descoperit. Cu un climat perfect, peisaje spectaculoase si delicatese neobisnuite, destinatiile sale exotice primesc turisti din toate colturile lumii fermecati de cultura locala.

HIGHLIGHTS

Spiritualitate! Asia este una dintre cele mai importante destinatii spirituale, in care religia face parte din cultura locala. Templele budhiste sunt una dintre cele mai spectaculoase atractii ale continentului. In Thailanda exista peste 30.000 de temple, dintre care in jur de cateva mii pot fi vizitate doar in Bangkok.

Gastronomie! Cu un street food autentic, de multe ori mai gustos decat la restaurant, Asia nu va inceta sa te surprinda indiferent de cate ori te vei intoarce. De la populara supa thailandeza Tom Yum Goon la rulourile extravagante de sushi japonez, datorita varietatii sosurilor si condimentelor asiatice, o simpla calatorie poate deveni o adevarata experienta culinara.

Natura! Plaje cu nisip alb, munti, jungla, plantatii fabuloase, temple si insule tropicale … Asia este unul din cele mai exotice locuri din lume care ofera o diversitate de peisaje, animale salbatice si locuri incredibile de explorat.

CEA MAI BUNA PERIOADA DE VIZITARE

… depinde de regiunea pe care doresti sa o descoperi. Clima difera destul de drastic, asa ca daca planuiesti un itinerariu mai amplu, alegerea perioadei potrivite poate fi o provocare.

In general lunile noiembrie-februarie sunt perfecte pentru majoritatea destinatiilor din sud-estul Asiei. Exista totusi si mici exceptii. In Indonesia si Malaesia sezonul ploios dureaza pana in aprilie, asa ca perioada potrivita pentru a calatori in Bali sau Kuala Lumpur incepe cu jumatatea lunii aprilie. ( Aceasta este si luna cea mai frumoasa pentru vizitarea Japoniei, deoarece acum infloresc ciresii.)

Destinatii populare

@2021 I Was There, All rights reserved.