Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Datorita apei clare cu nuante de smarald si a rocilor vulcanice inalte care o inconjoara, Las Grietas este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din insula Santa Cruz. Cu apa dulce la suprafata si sarata spre adancuri, laguna este un loc deosebit pentru a face snorkeling, a inota si a te plimba intr-o drumetie. Cararea trece pe langa cactusi gigantici, printre care poti observa cum iguanele terestre stau la soare sau cauta fructe, o mica plaja cu nisip alb si o laguna sarata de culoare roz vizitata de multe pasari migratoare.

Cum sa ajungi

Pentru a ajunge in laguna trebuie sa iei un taxi pe apa pentru a traversa de cealalta parte a debarcaderului din Puerto Ayora. Calatoria dureaza doar 5 minute, dupa care vei fi lasat in dreptul unei poteci inguste.

Tips&Tricks: Ai in vedere faptul ca cel mai bun moment pentru a vizita laguna Las Grietas este dimineata devreme. Noi am ajuns in jurul pranzului si intreaga zona era deja mult prea aglomerata.

Dupa o drumetie de 30 de minute de-a lungul unui traseu usor stancos, vei ajunge la faimosul punct de belvedere Las Grietas. Deoarece este o zona locuita, pe parcurs vei trece pe langa cateva hoteluri si restaurante unde te poti odihni sau servi o gustare.

Ce sa pui in bagaj pentru o zi in laguna Las Grietas

Pentru ca am petrecut cateva ore in laguna, doua rucsacuri impermeabile de marime medie au fost cu adevarat necesare pentru a ne pastra lucrurile in siguranta, in caz de vreme rea. In ele ne-am luat sticlele cu apa, camera subacvatica, binoclul (pentru ca ne place sa observam pasari), ochelarii de soare, crema de protectie solara (necesara pe tot parcursul zilei, chiar daca picura sau este innorat), prosoape, imbracaminte de trekking si palarii cu bor larg.

Unde sa te cazezi pe insula Santa Cruz (alegerile noastre preferate)

@2021 I Was There, All rights reserved.