Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Deoarece Lima este cunoscuta pentru gastronomia sa de top, participarea la un curs de gatit mancare peruviana este o modalitate excelenta de a descoperi o parte din retetele traditionale si de a invata cum sa le pregatesti si acasa. Viziteaza impreuna cu un chef, una dintre cele mai cunoscute piete din Lima pentru a alege ingrediente locale proaspete pe care sa le folosesti in preparatul tau. Plimbandu-te printre diferite standuri, vei putea observa caracteristicile diverselor regiuni ale tarii, invatand (si degustand) despre fructe si legume exotice despre care nu ai auzit pana acum. Sufleca-ti apoi manecile pentru o experienta practica intr-o bucatarie sau studio de gatit din apropiere. De obicei, in cadrul unui curs de 4 ore vei invata cel putin trei sau patru retete, cum ar fi faimosul ceviche peruvian, lomo saltado, papa rellena, pastel de choclo, aji de gallina si multe altele, in functie de preferintele tale culinare.

Highlights

Cunoscuta candva drept „Ciudad de Los Reyes” (Orasul Regilor), Lima este acum considerata „capitala gastronomica a Americii Latine” si o destinatie care se afla pe lista oricarui gurmand. Si pentru ca Peru este una dintre cele mai bune destinatii culinare din lume, nu ne-am putea imagina o zi in Lima fara a descoperi faimoasa sa gastronomie, prin participarea la un curs de gatit. Am ales sa ne petrecem timpul impreuna cu cei de la Haku Tours, singura agentie de turism social si sustenabil din Lima care ajuta comunitatile mai putin norocoase din zonele cunoscute drept „shanty towns”. Ghidul nostru Jesus cunostea foarte bine istoria, cultura si traditiile tarii sale, iar chef David ne-a aratat cum sa gatim cele mai yummy mancaruri din lume, impartasindu-ne multe secrete din bucatarie. Am petrecut impreuna o zi perfecta gustand fructe proaspete de care nu auzisem inainte, rontaind snacks-uri facute de noi in timp ce savuram din renumita Chicha Morada (o bautura locala din porumb mov) si pregatind in oale traditionale de lut, un pranz absolut delicios.

Tips&Tricks: Lima este un oras ideal pentru a petrece cel putin 3 zile intregi (noi inca regretam ca datorita itinerariului de zbor, am putut petrece doar doua), deoarece exista atat de multe de vazut, facut si degustat.

Disclaimer: I Was There a fost creat pentru a oferi opinii adevarate si oneste despre experientele noastre din jurul lumii. Ne plac cu adevarat povestile de calatorie, asa ca recenziile noastre nu sunt in niciun fel influentate de comisioane sau programe de afiliere.

Tururi si Experiente Interesante (alegerile noastre preferate)

O vizita in piata locala

O experienta culinara perfecta incepe cu alegerea ingredientelor potrivite, asa ca inca de la prima ora ne-am indreptat spre piata locala din districtul Surquillo (chiar langa Miraflores). Deoarece piata este amenajata intr-un spatiu foarte mare, a fost o oportunitate grozava de a interactiona cu localnicii care ne-au intampinat cu un zambet larg. Piata Surquillo este unul dintre cele mai bune locuri din Lima pentru a incerca mancarea peruana de strada, fructe exotice precum lúcuma sau chirimoya (care au devenit imediat preferatele noastre), legume, ierburi, nuci si condimente din toata tara.

Impartit in trei regiuni geografice principale: desertul de coasta, munte si padurea tropicala, Peru ocupa unul dintre cele mai bogate terenuri agricole din America de Sud. Prin urmare, este unul dintre cele mai diverse locuri din lume, cu un numar semnificativ de culturi, fructe si legume unice. Peste 4.000 de soiuri native de cartofi (cu nenumarate modalitati de a fi serviti) cresc doar in zona Anzilor, iar peste 55 de soiuri de porumb sunt cultivate in toate regiunile tarii, mai mult decat in orice alta parte a lumii.

Tips&Tricks: Peru gazduieste o lista lunga de „super-alimente” native, cum ar fi: quinoa, kiwicha, camu-camu, lúcuma, maca, porumb violet, yacon, cacao, aguaymanto sau sacha inchi.

Experienta noastra culinara practica

Pentru gurmanzi si bucatari experimentati deopotriva, o experienta culinara practica te ajuta sa intelegi cultura, obiceiurile si aromele fiecarui loc nou pe care il vizitezi. Indrumati de catre chef, am pregatit de la zero gustari delicioase din porumb si am invatat sa facem doua retete traditionale foarte apreciate: Papa Rellena (un amestec savuros de pui si legume, umplut in crochete de piure de cartofi si apoi prajit pana devine maro auriu, servit cu salsa criolla de casa) si Lomo saltado (felii de muschi de vita prajite, sotate cu ceapa, rosii, aji si condimente, servite cu cartofi prajiti si orez).

Unde sa te cazezi in Lima (alegerile noastre preferate)

 

@2021 I Was There, All rights reserved.