Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Desi am avut putin timp la dispozitie pentru a vizita Guayaquil in drum spre Insulele Galapagos, am decis sa exploram si imprejurimile sale, petrecand una din zile pe o plantatie de cacao. Fascinati de posibilitatea de a invata despre intreg procesul de realizare a ciocolatei, direct de pe plantatie impreuna cu un ciocolatier cu experienta, am ales Hacienda la Danesa, o ferma locala de familie. Am rezervat activitatea online cu cateva luni inainte, iar itinerariul a inclus transportul de la cazare si inapoi, activitatile puse la dispozitie de catre ferma, masa de pranz si gustari, totul organizat in compania unui ghid personal.

Tips&Tricks: Plantatiile de cacao au un rol foarte important in istoria si economia Ecuadorului, considerat la nivel mondial exportatorul majoritar de cacao de calitate.

Disclaimer: I Was There a fost creat pentru a oferi opinii adevarate si oneste despre experientele noastre din jurul lumii. Ne plac cu adevarat povestile de calatorie, asa ca recenziile noastre nu sunt in niciun fel influentate de comisioane sau programe de afiliere.

Tururi si Experiente Interesante (alegerile noastre preferate)

Tips&Tricks: Daca doresti sa te bucuri de toate activitatile puse la dispozitie de catre Hacienda la Danesa, exista si optiunea de a ramane peste noapte. Camerele sunt amenajate deosebit si cei de acolo te fac sa te simti ca acasa. In plus, te poti bucura de ferma, fara a fi presat de timp. Poti calari, face rafting pe rau sau merge cu bicicleta prin imprejurimi, profitand de peisajul rustic. Daca petreci cateva zile in Ecuador, Hacienda la Danesa este locul perfect pentru a te relaxa departe de oras.

Din Guayaquil spre Naranjito

Eram nerabdatori sa vizitam o plantatie de cacao si in drum spre ea o parte din Guayaquil si imprejurimile sale. Fiind cel mai mare oras din Ecuador si unul dintre cele mai importante porturi de pe coasta de vest a Americii de Sud, Guayaquil este o destinatie diversa si vibranta. Descoperi insa, cat de uimitor este orasul, abia dupa ce lasi in urma strazile pline de viata, unde zecile de cladiri moderne imprejmuiesc vechi case coloniale sau statui amuzante. Oriunde te-ai uita, campuri nesfarsite de un verde-crud alterneaza pe ambele parti ale autostrazii cu plantatii de cacao, banane si trestie de zahar, intrerupte doar de cateva orase foarte modeste.

Din fericire, soferul nostru prietenos ne-a impartasit multe sfaturi si povesti locale, asa ca cele aproape doua ore pana in Naranjito au trecut imediat.

Hacienda la Danesa

Ferma s-a dovedit mult mai frumoasa decat ne asteptam initial. Hacienda la Danesa e desprinsa parca din povesti. Odata ce treci de poarta principala, poti vedea zeci de cai si vacute lasate sa pasca libere. Drumul este marginit de copaci inalti de tec si bambus, in timp ce o multime de flori colorate sunt raspandite aproape peste tot.

De cum am ajuns, ghidul nostru ne-a intampinat cu gustari locale delicioase, intr-o gradina frumoasa, bine pazita de pauni, egrete si cateva bibilici. Deoarece plantatia de cacao este doar o parte a fermei, am fost incurajati sa petrecem oricat de mult timp dorim, plimbandu-ne prin imprejurimi.

Tips&Tricks: Hacienda la Danesa este alternativa perfecta pentru a petrece o zi linistita in afara orasului. Locatia depaseste orice asteptare, iar mancarea este uimitoare.

Cum am invatat sa facem ciocolata

Workshop-ul de preparare a ciocolatei in cadrul fermei Hacienda la Danesa este o oportunitate excelenta de a vizita o plantatie de cacao veche de 50 de ani, unde poti intelege intregul proces de la plantarea semintelor pana la producerea unei tablete de ciocolata. O prima parte a turului se desfasoara pe plantatie, unde poti vedea de aproape arborii de cacao, florile si fructele lor. Ba chiar am putut sa alegem o pastaie de cacao coapta pentru a o deschide si gusta. Dupa o scurta introducere despre cacao si soiurile ecuadoriene deosebite, cunoscute de fermieri drept „aurul negru”, am aflat secretele unei ciocolate perfecte, de la prajire pana la macinarea boabelor cu zahar brun.

A doua parte a turului a continuat intr-un studio foarte frumos si confortabil. Un ciocolatier cu experienta ne-a invatat secrete precum temperatura de topire potrivita, tehnici de racire, cum sa prevenim aerarea sau ce materiale trebuie folosite pentru a face ciocolata artizanala perfecta. De la condimente la fructe uscate, fulgi de cocos sau nuci, ne-am putut alege aromele preferate pentru a crea propriile noastre tablete, pe care să le luam acasa cu noi. P.S. Bineinteles ca am combinat tot ce am avut la dispozitie, iar rezultatul final a fost absolut delicios!

Unde sa te cazezi in Guayaquil (alegerile noastre preferate)

 

@2021 I Was There, All rights reserved.