Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Desi este o destinatie care poate fi vizitata pe tot parcursul anului, cea mai buna perioada pentru a calatori in Insulele Galapagos este din decembrie pana in mai. In functie de luna si anotimp, fiecare insula este diferita si are ceva unic de oferit. Arhipelagul este caracterizat de un climat tropical cald in care sunt prezente doua anotimpuri distincte: un anotimp cald (sau ploios) din decembrie pana in mai si un anotimp uscat din iunie pana in noiembrie. Avand in vedere ca martie si aprilie sunt lunile cele mai calduroase si umede, in aceasta perioada sunt asteptate de obicei averse sporadice de ploaie in regiunile de coasta si plaja.

Am vizitat Arhipelagul in aprilie deoarece este considerata una dintre cele mai bune luni pentru a intalni testoase gigant si iguane terestre. Vremea este potrivita, iar oceanul perfect pentru inotat si facut snorkeling cat timp doresti. Dupa multe luni de urmarit diferite bloguri de calatorie, am decis sa ne cazam in Santa Cruz si sa vizitam North Seymour, Bartolome, Santa Fe si Floreana.

Cu plaje uimitor de frumoase acoperite de nisip alb si roci vulcanice negre, rezervatii naturale, lagune si animale salbatice unice care nu se tem de oameni, Santa Cruz este una dintre cele mai populare insule locuite din Galapagos si de departe cea mai dezvoltata. Pe North Seymour am fost surprinși de cate pasari cu o anvergura a aripilor de pana la 2m zburau in acelasi timp deasupra noastra. Apa calda si clara a fost perfecta pentru un tur de snorkeling pe Santa Fe, unde pesti tropicali, lei de mare si pisici de mare ne-au tinut companie o zi intreaga. Aventurandu-ne in ocean, am vazut pentru prima data o colonie de pinguini pe Bartolome, precum si cativa rechini, lei de mare, un homar, o multime de stele de mare frumoase si pesti tropicali colorati. De indata ce am debarcat pe Floreana, ne-au intampinat cei mai adorabili pui de lei de mare, reamintindu-ne cat de prietenoase sunt animalele salbatice pe aceste insule remarcabile.

Anotimpul ploios

Din decembrie pana in mai vremea este influentata de curentii calzi din Panama si de vanturile din nord-est. In ciuda ploilor abundente, solul de natura vulcanica absoarbe repede apa, rezultand temperaturi mai ridicate. Din cauza aceasta apa oceanului este mult mai calda fata de obicei, facand anotimpul ploios excelent pentru inot si snorkeling.

Anotimpul secetos

Din iunie pana in noiembrie curentii aduc un aer rece in Galapagos, numit garua. Anotimpul secetos se caracterizeaza prin ploi usoare si dese mai ales in zonele inalte ale insulelor. Temperaturile medii nu depasesc 22°C, iar apa oceanului este mult mai rece fata de restul anului.

@2021 I Was There, All rights reserved.