Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Avand cel putin 3,9 milioane de ani, Santa Fe, numita si Insula Barrington dupa amiralul britanic Samuel Barrington, este una dintre cele mai vechi insule din Galapagos. Acoperita de o padure deasa de cactusi gigantici (intalniti doar pe Santa Fe), aceasta mica insula nelocuita gazduieste multe specii endemice, printre care iguana terestra Santa Fe, mierla Santa Fe, sobolanul de orez Santa Fe si soparla de lava Santa Fe.

Highlights

Golful Barrington este singurul loc prin care vizitatorii pot sa acceseze insula, iar debarcarea este de tip wet-landing. De aici, exista posibilitatea de a urma doua trasee de drumetie. Unul dintre ele duce spre zona cea mai inalta a stancilor, unde pot fi observate diferitele specii de pasari marine care traiesc in jurul insulei. Printre acestea se numara pasarile fregate, bobbies, soimii de Galapagos, cinteze sau pescarusi cu coada de randunica. In jur, iguanele terestre stau lenese la soare sau cauta fructe printre cactusii de 15m din specia Optunia (cei mai inalti cactusi din Galapagos). Cea de-a doua poteca este mai scurta si duce aproape de plaja. De obicei, un grup de lei de mare curiosi doarme sau se joaca pe malurile stancoase din apropiere.

Disclaimer: I Was There a fost creat pentru a oferi opinii adevarate si oneste despre experientele noastre din jurul lumii. Ne plac cu adevarat povestile de calatorie, asa ca recenziile noastre nu sunt in niciun fel influentate de comisioane sau programe de afiliere.

Tururi si Experiente Interesante (alegerile noastre preferate)

Tur de o zi pe insula Santa Fe

Atunci cand planuiesti itinerariul pentru Santa Fe, poti alege intre diferite tipuri de croaziere in Galapagos sau excursii de o zi, cu plecare din celelalte insule locuite ale Arhipelagului: Santa Cruz, San Cristobal sau Isabela. Pretul pentru un tur de o zi este de aproximativ 250USD, dar poate varia in functie de anotimp si include de obicei o excursie cu ghid si cateva opriri de facut snorkeling, precum si pranzul pe barca. Dupa ce am petrecut toata dimineata in ocean, ne-am bucurat de o reteta delicioasa, pregatita la bord cu ton proaspat prins, orez si legume la abur.

Fiind unul dintre cele mai bune locuri din Galapagos pentru inotat cu leii de mare, vizitarea insulei Santa Fe este cu adevarat o experienta de bucket-list. Pentru a descoperi viata marina abundenta din jurul insulei, exista trei zone in care se poate face snorkeling sau scufundari. In apele limpezi de culoare verde-albastrui, am intalnit atat de multi lei de mare, un banc urias de sardine, multi pesti tropicali, un homar, o caracatita, cateva testoase marine si o pisica de mare pe care am admirat-o de la distanta.

Ce sa pui in bagaj pentru un tur pe insula Santa Fe

Pentru ca am rezervat un tur de snorkeling de o zi intreaga in jurul insulei, a trebuit sa fim pregatiti sa putem petrece cat mai mult timp in ocean. Doua rucsacuri impermeabile de marime medie au fost cu adevarat necesare pentru a ne pastra lucrurile in siguranta, in caz de vreme rea. In ele ne-am luat sticlele cu apa, camera subacvatica, binoclul (pentru ca ne place sa observam pasari), ochelarii de soare, crema de protectie solara (necesara pe tot parcursul zilei, chiar daca picura sau este innorat), prosoape, palarii cu bor larg si echipamentul nostru de snorkeling ce include costume din neopren de 22mm, incaltaminte de snorkeling si masti full-face.

Unde sa te cazezi pe insula Santa Cruz (alegerile noastre preferate)

@2021 I Was There, All rights reserved.