Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Desi s-a format cu 1,5 – 2 milioane de ani in urma, Bartolome este una dintre cele mai tinere insule din Galapagos. Cu un aspect selenar si nuante predominante de oranj, rosu si verde este considerata una dintre cele mai frumoase insule din Arhipelag. Numita dupa Sir Bartholomew James Sullivan, un prieten naturalist al lui Charles Darwin cu care a navigat pe HMS Beagle, Bartolome este de fapt un vulcan stins. Atractia sa principala, un con vulcanic ascutit numit Pinnacle Rock, ofera unul dintre cele mai faimoase peisaje din Galapagos.

Tips&Tricks: Pinnacle Rock s-a format acum peste 1 milion de ani, in urma eruptiei unui vulcan subacvatic. In spatele sau, o mica pestera serveste drept casa pentru o colonie de pinguini din Galapagos.

Disclaimer: I Was There a fost creat pentru a oferi opinii adevarate si oneste despre experientele noastre din jurul lumii. Ne plac cu adevarat povestile de calatorie, asa ca recenziile noastre nu sunt in niciun fel influentate de comisioane sau programe de afiliere.

Tururi si Experiente Interesante (alegerile noastre preferate)

Highlights

Avand altitudinea maxima de 114m, Bartolome ofera cea mai frumoasa panorama din Galapagos. Pentru a ajunge in varful insulei, a fost construit un ponton de lemn format din 372 de scari pentru a proteja solul impotriva eroziunii. Drumul dureaza aproximativ 45 de minute, dar dupa ce ajungi la celebrul punct de belvedere, te vei bucura de o priveliste uluitoare, care duce cu gandul la un peisaj de pe alta planeta. Formata in intregime din roci de lava, insula este acoperita cu vegetatie scurta, endemica.

Tur de o zi pe insula Bartolome

Atunci cand planuiesti itinerariul pentru Bartolome, poti alege intre diferite tipuri de croaziere in Galapagos sau excursii de o zi, cu plecare din celelalte insule locuite ale Arhipelagului: Santa Cruz, San Cristobal sau Isabela. Pretul pentru un tur de o zi este de aproximativ 350USD, dar poate varia in functie de anotimp si include de obicei o excursie cu ghid si cateva opriri de facut snorkeling, precum si pranzul pe barca. In timpul celor aproape 3 ore pe care le-am petrecut din Santa Cruz spre insula, echipajul ne-a rasfatat de asemenea, cu un mic dejun delicios si bauturi racoritoare de care ne-am bucurat inconjurati de o frumoasa priveliste asupra oceanului.

Exista doua locuri prin care insula Bartolome poate fi accesata. Itinerariul nostru a presupus o debarcare de tipul dry-landing, adica a trebuit sa urcam intr-o barca gonflabila de unde am sarit pe niste scari de beton construite in zona in care valurile se prabusesc de roci de lava inalte. Totusi, in cazul in care vei face o oprire pe plaja de langa Pinnacle Rock, trebuie sa fi pregatit si pentru o debarcare de tip wet-landing.

Bartolome este un loc incredibil pentru observarea vietii salbatice marine si una dintre putinele insule din Arhipelag unde poti inota cu pinguinii din Galapagos. In golful din apropiere, aproape de Pinnacle Rock, am intalnit cativa rechini, lei de mare, un homar, foarte multe stele de mare frumoase si pesti tropicali colorati.

Ce sa pui in bagaj pentru un tur pe insula Bartolome

Pentru ca am rezervat un tur de o zi intreaga care a inclus atat urcarea a mai mult de 300 de scari (ce poate fi o provocare intr-o zi calduroasa), cat  si vizitarea unor zone de facut snorkeling, a trebuit sa fim pregatiti pentru ambele activitati. Doua rucsacuri impermeabile de marime medie au fost cu adevarat necesare pentru a ne pastra lucrurile in siguranta, in caz de vreme rea. In ele ne-am luat sticlele cu apa, camera subacvatica, binoclul (pentru ca ne place sa observam pasari), ochelarii de soare, crema de protectie solara (necesara pe tot parcursul zilei, chiar daca picura sau este innorat), prosoape, haine de trekking, palarii cu bor larg si echipamentul nostru de snorkeling ce include costume din neopren de 22mm, incaltaminte de snorkeling si masti full-face.

Unde sa te cazezi pe insula Santa Cruz (alegerile noastre preferate)

@2021 I Was There, All rights reserved.