Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Playa de la Estacion este o plaja mica aflata pe partea dreapta a drumului principal spre Centrul de Cercetare Charles Darwin, unde se afla zeci de iguane marine, rechini sau pisici de mare pe care le poti observa langa tarm. Datorita curentilor puternici si a rocilor vulcanice ascutite, plaja este apreciata mai mult pentru priveliste decat pentru snorkeling sau inotat.

Tips&Tricks: Nu exista zone umbrite in imprejurimi, asa ca fii pregatit sa petreci ceva timp in soare.

Am vizitat insula Santa Cruz la sfarsitul lunii aprilie, iar Estacion a fost plaja unde am intalnit zeci de iguane marine aflate la sfarsitul sezonului de cuibarit. Multe dintre ei isi pazeau cuiburile construite de-a lungul tarmului, in timp ce altele stateau la soare, perfect camuflate pe rocile vulcanice din apropiere. Pentru ca iguanele isi depun ouale in gropi sapate in pamant, trebuie sa fii foarte atent atunci cand mergi de-a lungul tarmului.

Iguanele marine fac parte din speciile endemice ale Insulelor Galapagos si au capacitatea unica printre soparle de a respira sub apa. Sunt inotatori foarte ageri, se hranesc cu alge si iarba de mare, au gheare ascutite si cozi lungi. Sunt negre, cu excepția perioadelor de imperechere cand masculii isi schimba culoarea. Cele mai colorate sunt cele de pe Espanola si Floreana, cu nuante de rosu si verde, in timp ce pe Santa Cruz devin rosii si negre, iar pe Fernandina verde si maro.

O caracteristica foarte interesanta a iguanelor marine este modul in care organismul lor s-a adaptat la surplusul de sare pe care il ingerează din ocean, expulzand-ul prin nari, printr-un stranut violent. Zgomotul este deosebit de amuzant si puternic, iar adesea secretiile sunt imprastiate chiar si la un metru distanta.

Ce sa pui in bagaj pentru o zi la Playa de la Estacion

Playa de la Estacion se afla la 15 minute de mers pe jos de centrul orasului. In functie de cat timp stai pe insula, poti petrece cateva ore aici. Deoarece in apropiere exista doar cateva magazine de suveniruri, va trebui sa cumperi de la principalul (si singurul) supermarket din Puerto Ayora tot ce ai nevoie. Nu uita crema de protectie solara (necesara pe tot parcursul zilei, chiar daca picura sau este innorat), sticla de apa si o palarie cu bor larg.

Unde sa te cazezi pe insula Santa Cruz (alegerile noastre preferate)

@2021 I Was There, All rights reserved.