Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Casa pentru multe specii endemice precum iguane marine, pasari blue-footed boobies, crabi, testoase marine, rechini sau pisici de mare, Tortuga Bay este una dintre cele mai mari plaje de pe insula Santa Cruz. Este impartita in doua zone, o plaja deschisa unde curentii foarte puternici sunt perfecti pentru a face surf si o laguna frumoasa unde poti inota. Mersul cu caiacul si snorkellingul la Tortuga Bay sunt unele dintre cele mai unice experiente in Santa Cruz, deoarece poti intalni mai multe vietuitoare marine decat oriunde in alta parte pe insula.

Cum sa ajungi

Poti ajunge la Tortuga Bay cu un taxi pe apa sau mergand intr-o drumetie din Puerto Ayora, pe o poteca de 2,5 km pavata. Drumul in sine este o experienta interesanta, deoarece trece printr-o zona arida, delimitata cu arbusti si cactusi inalti de pana la cativa metri. Deoarece calatoria dureaza cel putin 45 de minute, vei avea ocazia sa vezi in jur multe pasari endemice sau soparle de lava. Ca in multe alte locuri de pe insula,  vizitatorii trebuie sa-si inregistreze numele la intrarea in golf.

Tips&Tricks: Exista pe parcurs cateva spatii amenajate pentru popas, cu foisoare si banci pe care te poti odihni. In afara acestor locuri, nu exista alte zone umbrite, asa ca fii pregatit sa te plimbi mult prin soare.

La prima vedere Tortuga Bay te poate lasa fara cuvinte. Pelicanii si pasarile blue-footed boobies zboara deasupra apelor turcoaz ale oceanului cautand cu atentie pesti, in timp ce zeci de iguane marine se bucura de soare pe una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip alb din Galapagos.

Tips&Tricks: Mareea tinde sa schimbe complet peisajul. In fiecare dupa-amiaza, oceanul acopera cea mai mare parte a plajei, facand drumul inapoi aproape de nerecunoscut. Din loc in loc vei gasi umerase inalte din lemn, speciale pentru a-ti pastra rucsacul si lucrurile din el in siguranta.

Apa din laguna este foarte limpede, asa ca vei observa viata marina mai bine decat oriunde altundeva pe insula Santa Cruz. Nu ezita sa inchiriezi un caiac, pentru ca experienta este incredibila. Vaslind la marginea padurii de mangrove, am putut vedea atat de multe testoase marine si rechini inotand in jurul nostru.

Tips&Tricks: Deoarece face parte din Parcul National Galapagos, Tortuga Bay se inchide la ora 17:00. Nu uita ca trebuie sa parcurgi inapoi cei 2,5 km, asa ca asigura-te ca pleci cu o ora mai devreme.

Ce sa pui in bagaj pentru o zi la Tortuga Bay

Pentru ca am petrecut cateva ore in golf, doua rucsacuri impermeabile de marime medie au fost cu adevarat necesare pentru a ne pastra lucrurile in siguranta, in caz de vreme rea. In ele ne-am luat sticlele cu apa (sa ai la tine suficienta, deoarece nu exista nici un magazin pe o distata de cativa km), camera subacvatica, binoclul (pentru ca ne place sa observam pasari), ochelarii de soare, crema de protectie solara (necesara pe tot parcursul zilei, chiar daca picura sau este innorat), prosoape, imbracaminte de trekking si palarii cu bor larg.

Unde sa te cazezi pe insula Santa Cruz (alegerile noastre preferate)

@2021 I Was There, All rights reserved.