Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Exista doar cateva locuri in Arhipelag unde mai pot fi intalnite testoase de Galapagos in mediul lor natural. Printre acestea se numara El Chato, o rezervatie naturala care ocupa mii de metri patrati in zona de highland din Santa Cruz. Urmarirea traseelor amenajate in padure este o oportunitate unica de a vedea reptilele uriase umbland liber, rontaind prin vegetatia luxurianta sau facand bai de noroi pentru a scapa de caldura.

La fel ca majoritatea atractiilor turistice de pe insula Santa Cruz, rezervatia poate fi vizitata prin diferite excursii organizate din Puerto Ayora. Daca preferi sa eviti agitatia caracteristica unui grup mare de turisti, exista si optiunea de a merge pe cont propriu. Taxiurile fac constant aceasta ruta, iar soferii sunt dornici sa iti arate imprejurimile. Multi inteleg engleza si chiar te pot insoti prin imprejurimi.

Tips&Tricks: Costul pentru un tur cu taxiul este de 40USD si dureaza in jur de 4 ore. Cu toate acestea, negociaza mereu inainte de a te urca in masina, deoarece este greu sa ii diferentiezi pe cei care lucreaza independent de compania locala de taxiuri.

Disclaimer: I Was There a fost creat pentru a oferi opinii adevarate si oneste despre experientele noastre din jurul lumii. Ne plac cu adevarat povestile de calatorie, asa ca recenziile noastre nu sunt in niciun fel influentate de comisioane sau programe de afiliere.

Tururi si Experiente Interesante (alegerile noastre preferate)

Rezervatia El Chato

El Chato este unul dintre cele mai frumoase locuri din Santa Cruz, unde ai posibilitatea de a te plimba printre atat de multe broaste testoase de Galapagos in habitatul lor natural. Este extraordinar sa poti vedea de aproape aceste animale unice aflate pe cale de disparitie, asa ca indiferent daca petreci putine zile pe insula, rezervatia nu trebuie sa lipseasca din itinerariul tau.

Fara nici o oprire, drumul dureaza aproximativ 30 de minute din Puerto Ayora. Taxa de intrare este de 5USD si include o ceasca fierbinte de ceai sau o cafea. Necesare in zona de highland, unde ploua mai tot timpul, o pereche de cizme de cauciuc sunt oferite fiecarui vizitator (asa ca nu uita sa ai la tine sosete pentru aceasta vizita).

Mirador de los Tuneles

Santa Cruz este renumita pentru tunelurile sale subterane in care obisnuia sa curga lava fierbinte pe vremea cand vulcanul de pe insula era inca activ. Sub rezervatia El Chato, aceste galerii spectaculoase au mai mult de 1 km lungime. Cunoscute sub numele de Mirador de los Tuneles, ele pot fi explorate intr-o drumetie usoara, urmand traseele marcate din padure.

Los Gemelos

La cateva minute de mers cu masina din El Chato se afla Los Gemelos. O scurta drumetie pe ambele parti ale drumului principal din Baltra spre Puerto Ayora, duce la aceste cratere vulcanice imense formate in acelasi timp cu insula. Acum acoperite de vegetatie endemica, punctele de belvedere ofera una dintre cele mai uimitoare privelisti panoramice de pe insula.

Tips&Tricks: Deoarece Los Gemelos este aproape de El Chato, majoritatea soferilor de taxi vor face o oprire aici pe drumul de intoarcere catre Puerto Ayora. Nu uita totusi, sa te asiguri inainte de a stabili pretul calatoriei.

Unde sa te cazezi pe insula Santa Cruz (alegerile noastre preferate)

@2021 I Was There, All rights reserved.