Idei de Vacanta

Tips & Tricks

Travel Guides

Despre noi

Top

Una dintre cele mai interesante activitati din jungla are loc dupa apusul soarelui, atunci cand incepe cautarea animalelor nocturne. Dintr-o barca care pluteste incet, odata cu curentul, poti observa cu usurinta la lumina lanternei cel mai mare pradator din Amazon, datorita ochilor care ii stralucesc in intuneric. Populatia de caimani este larg raspandita in bazinul Amazonului, astfel incat majoritatea lodge-urilor organizeaza activitati precum tururi de noapte cu barca, in cautarea simpaticelor reptile sau a familiilor de capibara care traiesc alaturi de ele, pe malul raurilor.

Tips&Tricks: Caimanii traiesc doar in America Centrala si de Sud. Exista sase specii diferite, caimanul negru fiind cea mai mare (atingand pana la 4m). Ca adult, nu are pradatori, animale precum jaguarii, caprioarele sau capibara facand parte din dieta sa.

Highlights

Am calatorit in jungla amazoniana peruana la sfarsitul sezonului ploios, cand mersul prin noroi face parte din farmecul acesteia. In Amazon exista doar cateva zone principale pe care le poti vizita, fiecare avand atractii, peisaje si caracteristici specifice. De aceea, ne-am dorit sa petrecem patru nopti la Amazon Planet Lodge, pe malul raului Madre de Dios (in Rezervatia Taricaya) si doua nopti la Chuncho Lodge, pe malul raului Tambopata, unul dintre principalii afluenti ai Amazonului.

Excursie pe timp de noapte in cautarea animalelor salbatice nocturne

O aventura pe timp de noapte in jungla este o modalitate excelenta de a observa animale salbatice noi, care apar abia dupa apus. Deoarece am vizitat doua regiuni ale Rezervatiei Nationale Tambopata, in timpul activitatillor si excursiilor zilnice (care au loc de obicei la primele ore ale diminetii si seara, cand animalele salbatice sunt mai active) am intalnit specii diferite de caimani plutind langa barca noastra sau misunand de-a lungul malurilor putin adanci.

Datorita ochilor stralucitori, caimanii sunt usor de observat noaptea, cu ajutorul unei lanterne. In Rezervatia Taricaya, aproape in fiecare seara erau cativa care se apropiau de zona in care serveam cina in lodge, asa ca nu a fost niciodata necesar sa mergem prea departe in cautarea lor. Oricum, profitand de ocazia de a explora canalele inguste ale raului Madre de Dios, cu ajutorul ghidului nostru am reușit sa vedem nu doar caimani, ci si o familie de capibara cu pui mici.

Tips&Tricks: Ducand o viata predominand nocturna, caimanii isi petrec cea mai mare parte a zilei relaxandu-se in apa sau incalzindu-se la soare, pe tarm. Dupa o aventura de aproximativ 30 de minute cu barca pana la cel mai mare clay lick din lume, Chuncho Macaw Clay Lick, am avut norocul sa intalnim un caiman somnoros, deosebit de mare, care se bucura de soare pe malul raului Tambopata.

In cautare de caimani negri pe malul lacului Sandoval

Fiind unul dintre cele mai mari lacuri oxbow din Peru, Lacul Sandoval este un loc grozav pentru a observa pe timpul zilei caimanii negri, in Rezervatia Nationala Tambopata. Aproape de Puerto Maldonado, lacul si padurea din jur gazduiesc o populatie mare de caimani negri, vidre de rau uriase, maimute, papagali macaw si nenumarate alte specii endemice. O plimbare cu barca pe apele sale calme si limpezi este una din cele mai interesante experiente pe care nu trebuie sa le ratezi in jungla amazoniana peruana.

@2021 I Was There, All rights reserved.