Tortuga Bay | Insula Santa Cruz, Galapagos

     Tortuga Bay este una dintre cele mai frumoase plaje din Insula Santa Cruz. Este impartita in zone pentru surf, in dreptul carora in ocean se formeaza curenti puternici si o laguna unde se observa viata marina mai bine decat in oricare alta parte pe insula.

Cum se ajunge

     Din Puerto Ayora se poate ajunge doar pe jos, mergand pe o poteca de 2,5 km. La fel ca in majoritatea locurilor din Galapagos, la intrare exista un oficiu unde trebuie inregistrata fiecare persoana care intra si iese din golf. Drumul in sine este o experienta foarte interesanta. In cele 45 de minute pana la plaja, te poti bucura de o priveliste foarte frumoasa printre cactusii inalti, la umbra carora stau multe soparle de lava si cinteze.

Tips & Tricks

Drumul spre Tortuga Bay este amenajat intr-o zona cu vegetatie joasa. Din loc in loc sunt amenajate foisoare pentru odihna, insa in afara acestora nu exista alta posibilitate de a sta la umbra. Fii pregatit sa mergi mult prin soare.

     Tortuga Bay este o zona deosebit de frumoasa, cu nisip alb. Deasupra apei turqoise a oceanului zboara pelicani si blue footed boobies, in timp ce zeci de iguane marine stau la soare pe tarm. Plaja este intinsa si pustie, dar mareea tinde sa schimbe complet peisajul. In fiecare dupa-amiaza, oceanul acopera portiuni mari de nisip facand drumul de intoarcere de nerecunoscut.

Tips & Tricks

In laguna exista zone in care efectul mareei acopera complet plaja. Pentru asta, din loc in loc sunt amenajate cuiere inalte de lemn, speciale pentru agatarea bagajelor.

Tips & Tricks

In golf te poti relaxa la soare, face snorkeling sau inchiria un caiac. La marginea unei paduri de mangrove vei observa viata marina mai bine decat in oricare alta parte pe insula Santa Cruz.

     In functie de cat timp ramai in Puerto Ayora, poti petrece o zi intreaga la Tortuga Bay. Apa este foarte clara si se poate observa foarte usor viata marina. Nu ezita sa inchiriezi un caiac, deoarece experienta este extraordinara. Noi am putut vedea pasari caracteristice Arhipelagului, rechini si foarte multe broaste testoase marine care inotau pe langa noi .

Tips & Tricks

     La fel ca majoritatea plajelor de pe insula si Tortuga Bay se inchide la ora 17:00. Pentru estimarea orei de plecare tine cont de ritmul in care poti parcurge drumul pana la iesirea din padure.

Ce trebuie sa ai cu tine la Tortuga Bay

     Pe o distanta de cativa km, la Tortuga Bay nu exista nici un magazin, asa ca nu uita sa cumperi din Puerto Ayora tot ce ai nevoie pentru a petrece o zi la plaja. Noi am avut un rucsac waterproof de dimensiune medie, in care am putut sa ne luam camera foto, camera subacvatica, binoclu, crema cu SPF100, prosoape si palariile cu bor larg.

Booking.com

Bagajul complet pentru o calatorie in Galapagos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *