Idei de itinerariu | Sfaturi si recomandari | Buget de calatorie

Bagajul complet pentru o calatorie in Amazon

Daca planuiesti o calatorie in Amazon, trebuie sa stii in primul rand ca temperaturile sunt foarte ridicate, iar aerul atat de umed incat padurea isi creeaza propriul anotimp ploios din vaporii de apa eliberati de frunzele copacilor. Indiferent de perioada pe care decizi sa o petreci in jungla, ai grija ca din valiza ta sa nu lipseasca urmatoarele…

Citeste in continuare

Pastile si vaccinuri recomandate inaintea unei calatorii in Amazon

Ca si destinatie de calatorie, Amazon este o experienta unica si o aventura care presupune in special planuirea in detaliu a multor aspecte legate de sanatate. Inainte de a intra in jungla documenteaza-te bine si ia-ti toate masurile de precautie. Consulta un medic specialist care sa iti prezinte riscurile la care esti predispus si fii sigur de conditiile pe care le asigura organizatorii excursiei.

Citeste in continuare

Ce trebuie sa stii inainte de a vizita Peru

Datorita diversitatii reliefului Peru este una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. Lima este al doilea cel mai mare oras din lume aflat intr-un desert, Anzii ascund ruine incase incredibile ramase aproape intacte in urma unei civilizatii care a pierit mult prea devreme, iar partea peruviana a Amazonului este zona cu cea mai mare biodiversitate din lume.

Citeste in continuare

Vizitarea junglei Amazon in anotimpul ploios

Jungla poate fi vizitata pe tot parcursul anului si indiferent de luna, aerul este foarte umed si temperaturile ridicate. La fel ca in oricare zona tropicala, clima in Amazon este influentata de anotimpul ploios si cel secetos. Dupa cum spune si numele, diferenta este ca in anotimpul secetos nu ploua in cantitati atat de mari, insa asta nu inseamna ca nu exista precipitatii deloc.

Citeste in continuare