Damnoen Saduak | Cea mai faimoasa piata plutitoare din Thailanda

     La aproape 100 de km de Bangkok, in districtul Ratchanaburi se afla Damnoen Saduak Floating Market. Este una dintre cele mai importante piete plutitoare din Thailanda, iar daca te aflii pentru prima data in Bangkok, vizitarea acesteia nu trebuie ratata. Drumul cu long-tail boat, barca caracteristica Asiei de sud, este in sine o experienta foarte interesanta si perfecta pentru a vedea stilul de viata al oamenilor ce locuiesc in afara orasului.  

     In mijlocul unui peisaj autentic extrem de colorat, pe canalele raului Mae Klong, vei putea cumpara din barcile pe langa care treci suveniruri deosebite sau fructe specific thailandeze pentru a le savura in agitatia caracteristica unei piete plutitoare. 

Excursie de o zi in Bangkok

     Canalul a fost construit de catre regele Rama IV cu scopul de a facilita comertul cu China,  raul Mae Klong fiind singurul din Thailanda care se varsa in Marea Chinei de Sud. Acesta a fost terminat in 1873 si inca de atunci, pe malul acestuia traiesc fermieri  a caror principala sursa de venit este comertul.     Una dintre cele mai simple modalitati de a ajunge in piata este prin rezervarea unui tur de o jumatate de zi. De preferat intereseaza-te in avans, deoarece poti opta pentru mai multe activitati combinate si in plus vei avea siguranta unui pret corect.  

Tururile noastre preferate

Cum se ajunge

     Imbarcarea se face in apropere de piata feroviara Maeklong, una dintre cele mai cunoscute din lume, situata pe o cale ferata unde trec trenuri de 6 ori pe zi. Intreaga zona tinde sa se aglomereze destul de repede, asa ca cel mai bine este sa ajungi cat mai devreme.

Tips & Tricks

Conform programului, primele trenuri trec prin piata la orele 6:20 si 09:00. Organizeaza-ti itinerariul astfel incat sa poti urmari vanzatorii care in doar 5 minute strang toata marfa de pe sine, iar dupa trecerea trenului o aseaza la fel de repede inapoi.

      De pe pontonul de imbarcare, intr-o plimbare de aproape 30 de minute, de o parte si de alta a canalelor vei trece pe langa case colorate construite pe apa, temple budhiste cu acoperisuri aurii ce stralucesc in lumina soarelui si plantatii intregi de bananieri si mango. Cocotierii inalti plini cu nuci de cocos care par sa cada in orice moment si varanii de un metru ce stau la soare pe malurile joase ale canalelor iti vor reaminti pe tot parcursul calatoriei ca te aflii intr-unul din cele mai exotice locuri din lume.

La ce sa te astepti

     Odata ce ajungi in Damnoen vei descoperi cea mai mare piata plutitoare din Thailanda. Vanzatorii care te indeamna sa faci poze cu animale exotice si preturile suvenirurilor de multe ori prea mari amintesc de partea negativa a turismului in Asia, insa peisajul te face sa realizezi ca te aflii intr-una din cele mai fascinante atractii ale continentului.
     Zeci de comercianti vand din barci mancare prajita, tot felul de fructe specifice Thailandei, inghetata, haine sau condimente. Daca pana acum nu ai fost suficient de curajos sa descoperi mancarea de strada asiatica, aici cu siguranta vei indragi deserturile locale din cocos.

    Pentru suveniruri deosebite, in piata vei gasi artisti care cioplesc in lemn imagini superbe sau galerii de arta cu tablouri colorate care atrag oricui atentia de la distanta. Bolurile sau veiozele din nuci de cocos pot fi amintiri autentice de adus acasa din Thailanda si nu uita ca, la fel ca in orice punct de atractii turistic, pretul lor poate fi negociat.

Articole similare


Galerie


(alegerile noastre preferate)


Vouchere si Discount-uri


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *