Laguna Las Ninfas | Insula Santa Cruz, Galapagos

     Formata acolo unde apa dulce intalneste oceanul, Las Ninfas este locul cel mai frumos unde poti vedea apusul pe insula Santa Cruz.

     Laguna se afla in mijlocul unei paduri de mangrove al carui verde se reflecta in apa clara, plina de pesti si broscute. Imprejurul acesteia este construit un ponton pe care te poti  plimba si observa pasari sau soparle de lava. Daca ai noroc, sunt zile in care poti vedea chiar si lei de mare, testoase marine sau pui de rechini.

    Este un loc linistit care merita o vizita, mai ales daca petreci cateva zile in Puerto Ayora. Se afla aproape de pontonul unde sunt ancorate taxiurile pe apa, asa ca se poate ajunge usor la intoarcerea dintr-un tur de o zi in Arhipelag.

   Din loc in loc exista panouri de lemn pe care sunt scrise lucruri interesante despre fauna si flora din laguna. Intr-o scurta plimbare, vei afla mai multe despre speciile de mangrove din Galapagos si vietuitoarele care traiesc printre ele.

Tips & Tricks

Conform povestilor locale, Las Ninfas este un loc misterios. Este protejata de nimfe, niste creaturi magice care pot fi vazute numai dupa ce se lasa intunericul.

Ce trebuie sa ai cu tine in laguna Las Ninfas

     Laguna poate fi vizitata zilnic intre orele 9:00 si 17:00, iar intrarea este gratuita. Se afla aproape de supermarket, asa ca poti lua cu tine racoritoare, dulciuri sau snacks-uri pentru un mic picnic pe ponton. In functie de cat timp stai pe insula, poti petrece o zi intreaga sau cateva ore la intoarcerea dintr-o excursie. Daca alegi totusi sa mergi dimineata sau la pranz, nu uita sa ai cu tine crema cu SPF100.

Booking.com

Bagajul complet pentru o calatorie in Galapagos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *