Laguna Las Grietas | Insula Santa Cruz, Galapagos

     Datorita apei de culoarea smaraldului si a stancilor inalte care o inconjoara, Las Grietas este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula Santa Cruz. Laguna se afla pe malul opus al falezei din Puerto Ayora si singura modalitate de a ajunge aici este cu o barca de tipul unui taxi pe apa. Imbarcarea se face din zona supermarketului de la capatul falezei, iar traversarea nu dureaza mai mult de 5 minute. Barcile fac aceasta ruta constant, asa ca nu este necesara incadrarea intr-un anumit interval orar. Totusi este bine de avut in vedere faptul ca dimineata cat mai devreme este momentul cel mai potrivit pentru vizitare. Laguna este ingusta si tinde sa se aglomereze foarte repede.

Tips & Tricks

Noi am ajuns aproape de pranz si zona era deja plina de turisti care inotau, faceau snorkeling sau plonjau de pe stancile din jur.

     Din locul in care opreste barca, se merge pe jos cam 30 de minute. Este o zona populara, asa ca pe drum vei gasi si cateva restaurante unde te poti odihni sau lua pranzul. Drumul spre laguna este ocazia perfecta pentru a observa iguanele terestre si soparlele de lava (specii endemice insulei). De obicei acestea lenevesc prin vegetatia joasa, la umbra cactusilor sau a mangrovelor.

Tips & Tricks

Indiferent la care te decizi sa vizitezi Las Grietas, fii pregatit sa mergi mult prin soare.

Tips & Tricks

Dupa vizitarea lagunei, iti poti petrece restul zilei la plaja, inotand sau facand snorkeling.

Ce trebuie sa ai cu tine in Las Grietas

     Deoarece este o zona locuita, nu ai nevoie din Puerto Ayora decat de apa si eventual cateva snacks-uri. Noi am avut cate un rucsac waterproof de dimensiune medie, in care am putut sa ne luam camera foto, camera subacvatica, ochelarii de soare, crema cu SPF100, prosoape, palarii cu bor larg, haine lungi speciale de trecking prin soare si echipamentul de snorkeling.

Booking.com

Bagajul complet pentru o calatorie in Galapagos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *