Koh Hong | Insula perfecta pentru snorkeling in Thailanda

     Koh Hong sau Hong Island face parte dintr-un grup de mici insule nelocuite aflate pe coasta provinciei Krabi. Formata din doua zone de plaja cu nisip fin si o laguna interioara, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din sudul Thailandei. Aici vei gasi peisaje spectaculoase create de formatiuni calcaroase inalte, acoperite de vegetatie bogata, la baza carora prin apa clara se pot vedea cu usurinta recife de corali care adapostesc o multime de pesti tropicali.

Cum ajungi

     Pentru vizitare poti alege o excursie care sa includa turul mai multor insule sau poti merge pe cont propriu cu o barca de tipul long-tail. Din Krabi drumul dureaza in jur de 45 de minute, iar programul de vizitare se incadreaza in intervalul 08:00 – 16:00.

Tururile noastre preferate

Booking.com

Tips & Tricks

Koh Hong face parte din Parcul National Than Bok Khorani. Daca alegi sa mergi pe cont propriu, pe langa costul transportului, aditional trebuie platita si o taxa de intrare in rezervatie, in valoare de 300 TBH.

O zi pe insula Hong

     Insula Hong este destinatia perfecta pentru a petrece o zi in arhipelag, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri pentru a face snorkeling in Marea Andaman. Fara a fi nevoie sa te indepartezi foarte mult de tarm, poti vedea cu usurinta prin apa clara multi pesti tropicali diferiti, dar si castraveti de mare sau arici de mare.

Tips & Tricks

Aproape de pontonul de debarcare gaseti de inchiriat accesorii de snorkeling. Pentru a profita totusi cat mai mult de experienta, achizitioneaza din timp o masca de snorkeling full-face si incaltari speciale pentru mersul printre corali.

     De preferat viziteaza laguna dimineata cat mai devreme. In prima parte a zilei, pestii se apropie mult mai usor de tarm. Dupa ce apare efectul mareei si apa incepe sa se retraga, nu mai este la fel de usor sa inoti printre recifele de corali.

Tips & Tricks

Petrece prima parte a diminetii pe plaja, facand snorkeling sau relaxandu-te la soare. Dupa pranz, cand pestii se indeparteaza de recif, poti inchiria un caiac spre laguna Hong.

Laguna Hong

     Descopera restul insulei dintr-un caiac. La aproape 30 de minute de vaslit de-a lungul liniei tarmului vei ajunge in Hong Lagoon. Inconjurata de stanci impresionante la baza carora se afla o padure de mangrove, laguna ofera unul dintre cele mai usor de recunoscut peisaje din sutele de insule cu nisip alb ale Thailandei.

Tips & Tricks

Cu toate ca poate fi inconjurata cu un kaiac sau cu un long-tail boat, in mijlocul lagunei apei este atat de mica incat nu depaseste nivelul gleznelor.

Articole similare


Galerie


Vouchere si Discount-uri


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *