Asia

DESTINATII

| Thailanda

… depinde de regiunea pe care doresti sa o descoperi. Clima difera destul de drastic, asa ca daca planuiesti un itinerariu mai amplu, alegerea perioadei potrivite poate fi o provocare. 

In general lunile noiembrie-februarie sunt perfecte pentru majoritatea destinatiilor din sud-estul Asiei. Exista totusi si mici exceptii. In Indonesia si Malaesia sezonul ploios dureaza pana in aprilie, asa ca perioada potrivita pentru a calatori in Bali sau Kuala Lumpur incepe cu jumatatea lunii aprilie. ( Aceasta este si luna cea mai frumoasa pentru vizitarea Japoniei, deoarece acum infloresc ciresii.)

Spiritualitate! Asia este una dintre cele mai importante destinatii spirituale, in care religia face parte din cultura locala. Templele budhiste sunt una dintre cele mai spectaculoase atractii ale continentului. In Thailanda exista peste 30.000 de temple, dintre care in jur de cateva mii pot fi vizitate doar in Bangkok.

Gastronomie! Cu un street food autentic, de multe ori mai gustos decat la restaurant, Asia nu va inceta sa te surprinda indiferent de cate ori te vei intoarce. De la populara supa thailandeza Tom Yum Goon la rulourile extravagante de sushi japonez, datorita varietatii sosurilor si condimentelor asiatice, o simpla calatorie poate deveni o adevarata experienta culinara.

Natura! Plaje cu nisip alb, munti, jungla, plantatii fabuloase, temple si insule tropicale … Asia este unul din cele mai exotice locuri din lume care ofera o diversitate de peisaje, animale salbatice si locuri incredibile de explorat.

Destinatii populare

Patpong | Viata de noapte in cea mai vizitata capitala a lumii

Din centrul uneia dintre cele mai mari metropole din lume pana in faimoasele insule din Marea Andaman, pietele de noapte fac parte din cultura si frumusetea Thailandei. Indiferent daca doresti sa descoperi mancarea de strada, sa te targuiesti pentru mici comori lucrate manual sau doar sa observi stilul de viata al localnicilor, acestea sunt locurile…

Citeste in continuare

Koh Hong | Insula perfecta pentru snorkeling in Thailanda

Koh Hong sau Hong Island face parte dintr-un grup de mici insule nelocuite aflate pe coasta provinciei Krabi. Formata din doua zone de plaja cu nisip fin si o laguna interioara, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din sudul Thailandei. Aici vei gasi peisaje spectaculoase create de formatiuni calcaroase inalte, acoperite de vegetatie…

Citeste in continuare

Experiente pe care nu trebuie sa le ratezi in Thailanda

Thailanda este una dintre cele mai preferate destinatii exotice din lume, in care majoritatea turistilor aleg sa se reintoarca ani la rand. De la plajele cu nisip fin, la arhitectura templelor budhiste, pietele plutitoare sau controversata viata de noapte, Tara Zambetelor are de oferit cate ceva pentru gustul fiecaruia dintre noi.

Citeste in continuare