Peru

DESTINATII

| Lima

| Cuzco

| Sacred Valley

| Machu Picchu

| Amazon

Datorita diversitatii reliefului in regiuni diferite de desert, munti sau jungla, cea mai buna perioada pentru vizitare depinde de destinatia aleasa. Ai in vedere totusi, ca un itinerariu mai amplu presupune si organizarea mult mai in detaliu a bagajelor!

Lima este al treilea cel mai mare oras din lume aflat intr-un desert, in care ploua doar de cateva ori pe an. Temperaturile cele mai placute sunt intre decembrie si martie (24-27˚C), insa daca doresti sa inoti in ocean chiar si acum ai nevoie de un costum de neopren.

In Anzi anotimpurile sunt mult mai bine definite. Daca vizitezi in aceeasi perioada Cuzco si Machu Picchu, o sa ai nevoie si de haine groase. In munti vremea este rece si ploua mult mai des.

Pe alta parte, jungla poate fi vizitata pe tot parcursul anului. Indiferent de luna, aerul este foarte umed si temperaturile ridicate, cu toate ca sezonul ploios dureaza din Noiembrie pana in Aprilie. In aceasta perioada poate ploua torential chiar si cateva ore pe zi.

harta Peru | I Was There

Tot ce trebuie sa stii inainte de a vizita Peru

Datorita diversitatii reliefului Peru este una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. Lima este al doilea cel mai mare oras din lume aflat intr-un desert, Anzii ascund ruine incase incredibile ramase aproape intacte in urma unei civilizatii care a pierit mult prea devreme, iar partea peruviana a Amazonului este zona cu cea mai mare biodiversitate din lume.

Natura! Peru este tara cu cea mai mare biodiversitate din lume, aici aflandu-se nenumarate specii de flora si fauna. In Amazon traiesc milioane de specii de insecte, pesti, pasari sau mamifere mari si este ultimul loc unde se mai gasesc in libertate vulturul harpie, jaguarul si delfinul roz de rau. Ocupa jumatate din America de Sud si se intinde de la Oceanul Atlantic pana in Anzi, partea sa peruviana fiind cea mai bogata din punct de vedere al biodiversitatii.

Experiente incredibile! Unul dintre cele mai frumoase trasee de trekking din lume se afla in Anzii peruvieni, de-a lungul unor vechi orase incase si peisaje absolut spectaculoase printre nori. Drumul construit de incasi prin munti pentru a ajunge din Cuzco la cetatea Machu Picchu a devenit in ultimii ani una din cele mai apreciate experiente in Peru.

Gastronomie! merita sa-ti rezervi bilet de avion spre orice destinatie peruviana, doar pentru a incerca doar un Lomo Saltado ( si tot te-ai intoarce fericit acasa). In plus, daca ai norocul de a gasi pe undeva o Chicha Morada facuta in casa, dupa reteta traditionala, atunci chiar poti considera ca ai ajuns aproape de sufletul peruanilor.