Ecuador

DESTINATII

| Guayaquil

| Galapagos

In Ecuador vremea este destul de imprevizibila, iar perioada cea mai buna de vizitare depinde de altitudine si de proximitatea fata de linia Ecuatorului a destinatiei alese. De exemplu, zonele de coasta sunt evitate intre lunile februarie si martie, acum fiind inregistrate cele mai ridicate temperaturi din an.

Din decembrie pana in mai vremea in Insulele Galapagos este influentata de curentii calzi din Panama si de vanturile din nord-est. In ciuda ploilor abundente, solul de natura vulcanica absoarbe repede apa, rezultand temperaturi mai ridicate. Din cauza aceasta apa oceanului este mult mai calda, ceea ce face anotimpul ploios excelent pentru inot si snorkeling.

Citeste si  ghidul: Cea mai buna perioada pentru vizitarea Insulelor Galapagos (detaliat pe fiecare luna in parte). 

Cum sa planifici vacanta perfecta in Ecuador

Este tara de unde provine ciocolata pura si bananele Dole, vulcanul in varful caruia se inregistreaza cea mai mica distanta dintre Pamant si Soare si La Mitad del Mundo, punctul geografic in care forta gravitationala joaca farse. Cele mai mari orase ecuadoriene sunt Guayaquil si Quito, aceastea primind in fiecare an sute de mii de vizitatori atrasi de istoria, peisajele sau gastronomia sud-americana….

Destinatii! Chiar daca planuiesti sa vizitezi Ecuador doar pentru Insulele Galapagos, nu ezita sa descoperi si unul din orasele mari. Fie ca te bucuri de atractiile turistice renumite, vizitezi muzee sau te plimbi pe strazi pentru a observa stilul de viata al localnicilor, Guayaquil este orasul ecuadorian perfect pentru a petrece cateva zile pe continent.

Natura! Ecuador este unul din cele mai biodiverse locuri de pe planeta, teritoriul acestuia cuprinzand Insulele Galapagos, jungla Amazon, 25 de vulcani activi si foarte multe Parcuri Nationale protejate prin lege.

Experiente interesante! Plantatiile de cacao au un rol foarte important in istoria si economia Ecuadorului, considerat la nivel mondial exportatorul majoritar de cacao de calitate. Pentru o experienta autentica de calatorie, alege o plantatie traditionala de cacao pentru a invata cum se pregateste ciocolata ecuadoriana sau rezerva un tur gastronomic

Gastronomie! Fanesca este o supa traditionala din Ecuador, care se serveste doar inainte de Paste. Originea sa dateaza din perioada imperiului Incas, fiind cunoscuta in limba Quechua sub numele de “uchucuta”. Aceasta era pregatita in jurul datei de 20 martie, pentru una dintre cele mai importante sarbatori ale echinoctiului. Traditia a fost pastrata chiar si dupa cucerirea imperiului de catre conquistadorii spanioli, fanesca devenind parte din obicieiurile respectate in Saptamana Mare (a carei perioada coincide cu echinoctiul de primavara).