America de Sud

DESTINATII

| Ecuador

| Peru

… depinde doar de itinerariul pe care ti l-ai propus! Continentul este foarte mare, iar relieful variat, ceea ce inseamna ca poti descoperi peisaje, animale salbatice sau experiente incredibile pe tot parcursul anului.

In general clima este impartita in sezonul ploios si cel secetos. Daca doresti sa te aventurezi la scufundari in Galapagos, hiking in Anzi si birdwatching in Amazon, lunile aprilie – iunie sunt excelente pentru vizitare.

Citeste si  ghidul: Cea mai buna perioada pentru vizitarea Insulelor Galapagos (detaliat pe fiecare luna in parte). 

Natura! Galapagos este cea mai fantastica destinatie pentru observarea animalelor salbatice. Se afla la 1000 km fata de partea continentala a Ecuadorului si adaposeste animale si plante care nu se mai gasesc nicaieri in lume.

Experiente inedite! Amazon este poate cel mai incredibil loc de pe planeta, care trebuie descoperit macar o data in viata. Este cea mai mare padure tropicala din lume si se intinde pe o suprafata mare a continentului, de la Oceanul Atlantic pana in muntii Anzi. Cateva zile intr-un lodge sunt o ocazie unica de a vedea in mediul lor natural uriasii papagali macaw sau maimute urlatoare care trezesc intreaga jungla odata cu rasaritul soarelui.

Viata de noapte! De la zecile de restaurante cu stele Michelin la barurile vintage de jazz, viata de noapte in Lima este super fun. Indiferent daca ajungi in capitala peruviana ca destinatie de sine statatoare sau in drum spre Cuzco, Machu Picchu ori Rainbow Mountain, rezerva cel putin 3 zile in “Ciudad de los Reyes”.

Gastronomie! Datorita diversitatii culinare, gastronomia sud-americana este o combinatie de arome si texturi inedite. In micile orase coloniale croite de-a lungul Vaii Sacre a Incasilor, te vei pierde printre strazi inguste si hanuri unde poti incerca porcusor de guinea, friptura de alpaca sau preparatele minune numite “superfood”.

Destinatii populare

Jungla peruviana | Itinerariu de o saptamana in Amazon

Am petrecut o saptamana in jungla peruviana si a fost de departe cea mai interesanta experienta de pana acum. Printre copacii batrani de sute de ani, in Amazon am descoperit pentru prima data cate nuante de verde exista de fapt. Este una din cele mai frumoase zone din lume din punct de vedere al…

Citeste in continuare

Machu Picchu | Vizitarea “Orasului Pierdut al Incasilor”

Deasupra raului Urubamba, la 2430 metri altitudine in Anzii peruvienui se afla Machu Picchu, cel mai spectaculos sit arheologic din America de Sud. Desi nu se cunoaste scopul exact pentru care cetatea a fost construita sau motivul pentru care dupa 100 de ani a fost abandonata, Machu Picchu era cel mai probabil un sanctuar religios…

Citeste in continuare