El Garrapatero | Insula Santa Cruz, Galapagos

     El Garrapatero este o plaja retrasa pe insula Santa Cruz, perfecta pentru a te relaxa, inota in ocean, face snorkeling sau plimba cu caiacul. Din Puerto Ayora se poate ajunge cel mai simplu cu un taxi. Drumul dureaza 30 de minute, iar pentru intoarcere se poate stabili cu soferul o ora de intalnire in zona unde este semnalata intrarea pe plaja. Costul este de 30$ dus-intors si se plateste la finalul cursei, inapoi in oras. Daca doresti sa explorezi mai mult, pentru vizitare poti opta si pentru o excursie de o zi sau de jumatate de zi. Agentiile din Puerto Ayora pun la dispozitie multe moduri frumoase de a-ti petrece timpul aici.

O zi la El Garrapatero

     De unde te lasa taxiul, drumul dureaza in jur de 15 minute. Printre cactusi inalti, se urmareste o poteca pavata pe care se poate merge doar pe jos. La fel ca in majoritatea locurilor din Santa Cruz, la capatul acesteia se afla un oficiu unde este inregistrata fiecare persoana care viziteaza zona.

     El Garrapatero este unul dintre putinele locuri din Arhipelag unde poti vedea pasari flamingo. De la intrarea pe plaja, se poate urma prin vegetatie un drum de 5 minute spre o laguna, In functie de anotimp, aceasta este populata de pasari flamingo, insa in luna aprilie noi am vazut doar un piciorong si o familie de rate cu cativa pui foarte mici.

     Plaja este delimitata de o zona de manzanilla, copaci cu fructe mici si otravitoare, asemanatoare unor mere. La umbra lor exista amenajate niste zone de picnic, cu bancute si loc de facut gratare. Din cauza aceasta, El Garrapatero este una din locatiile preferate de catre localnici, mai ales in weekend-uri cand tinde sa se aglomereze. La marginea padurii, copacii formeaza un luminis parca inspirat dintr-o poveste de groaza. Aici am descoperit multe cinteze, soparle si cel mai interesant personaj, un crab Hermit.

Tips & Tricks

Pe masura ce creste, crabul Hermit isi schimba cochilia care devine prea mica pentru el. Fiind foarte inventiv si nepretentios, de obicei isi alege cam orice ii iese in cale si i se potriveste.

     Datorita lipsei curentilor, El Garrapatero este o zona perfecta de inotat. Cu toate acestea, nu este locul cel mai recomandat de snorkeling. Viata marina nu este foarte abundenta, ca de exemplu la Tortuga Bay. In functie de timpul petrecut pe insula, vizita la El Garrapatero poate fi planuita ca o activitate de o zi.

Ce trebuie sa ai cu tine la El Garrapatero

     In primul rand, nu exista nici un magazin in jur, asa ca apa sau snacks-urile pentru picnic trebuie neaparat luate din Puerto Ayora.
     In rest, noi am avut cate un rucsac waterproof de dimensiune medie, in care am putut sa ne luam camera foto, camera subacvatica, binoclu, crema cu SPF100, prosoape, palariile cu bor larg si echipamentul de snorkeling.

Booking.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *