jungla Amazon, Peru
(1 Mai 2019)

Jungla peruviana | Itinerariu de o saptamana in Amazon

Am petrecut o saptamana in jungla peruviana si a fost de departe cea mai interesanta experienta de pana acum. Printre copacii batrani de sute de ani, in Amazon am descoperit pentru prima data cate nuante de verde exista de fapt. Este una din cele mai frumoase zone din lume din punct de vedere al biodiversitatii si cu toate ca e nevoie de putin curaj, ne-am intoarce oricand sa o revedem.

Citeste in continuare Jungla peruviana | Itinerariu de o saptamana in Amazon

jungla Amazon, Peru
(1 Mai 2019)

Machu Picchu, Peru
(30 Aprilie 2019)

Machu Picchu | Vizitarea “Orasului Pierdut al Incasilor”

Deasupra raului Urubamba, la 2430 metri altitudine in Anzii peruvienui se afla Machu Picchu, cel mai spectaculos sit arheologic din America de Sud. Desi nu se cunoaste scopul exact pentru care cetatea a fost construita sau motivul pentru care dupa 100 de ani a fost abandonata, Machu Picchu era cel mai probabil un sanctuar religios si o zona de resedinta pentru regele incas Pachacuti. Considerat un simbol al culturii, arhitecturii si ingineriei poporului incas, in 2007 ruinele vechiului oras au fost incluse in lista celor 7 Minuni ale Lumii Moderne.

Citeste in continuare Machu Picchu | Vizitarea “Orasului Pierdut al Incasilor”

Machu Picchu, Peru
(30 Aprilie 2019)

Sacred Valley, Peru
(29 Aprilie 2019)

Sacred Valley | Pe urmele incasilor prin Valea Urubamba

Cetatea Machu Picchu se afla printre cele mai faimoase destinatii turistice din lume, iar vizitarea acesteia este o experienta care incepe din Cuzco, de la zeci de kilometri distanta. In functie de cat de aventuros esti, poti urma Inca Trail timp de 4 zile pe jos, sau poti ajunge cu autobuzul ori cu masina in Ollantaytambo, apoi cu trenul pana in Aguas Caliente. Indiferent de alegerea pe care o vei face, mergand pe urmele incasilor prin Valea Urubamba te vei bucura de o panorama spectaculoasa printre muntii care inca ascund mumii incase pastrate in sarcofage de lut si a condorilor andini care zboara deasupra lor.

Citeste in continuare Sacred Valley | Pe urmele incasilor prin Valea Urubamba

Sacred Valley, Peru
(29 Aprilie 2019)

Cuzco, Peru
(28 Aprilie 2019)

Cuzco | Itinerariu de o zi in vechea capitala a incasilor

Fie ca alegi sa urmezi Inca Trail timp de 4 zile pe jos sau sa calatoresti cu masina prin Sacred Valley si Ollantaytambo, Cuzco este punctul de pornire catre cetatea Machu Picchu. In vechea capitala a celui mai mare imperiu care a existat vreodata in America Latina vei descoperi situri arheologice care dateaza de dinaintea civilizatiei incase si biserici catolice cu o arhitectura incredibila. Printre constructiile antice, in centrul istoric al orasului te vei pierde printre strazile inguste, pline de numeroase magazine traditionale care vand tesaturi colorate si restaurante unde poti incerca preparatele minune ale gastronomiei peruviene numite “superfood”.

Citeste in continuare Cuzco | Itinerariu de o zi in vechea capitala a incasilor

Cuzco, Peru
(28 Aprilie 2019)

Lima, Peru
(26 Aprilie 2019)

Lima, Peru
(26 Aprilie 2019)

Insulele Galapagos, Ecuador
(16 Aprilie 2019)

Insulele Galapagos, Ecuador
(16 Aprilie 2019)

Guayaquil, Ecuador
(14 Aprilie 2019)

Guayaquil, Ecuador
(14 Aprilie 2019)

Krabi, Thailanda
(23 Ianuarie 2018)

Koh Hong | Insula perfecta pentru snorkeling in Thailanda

Koh Hong sau Hong Island face parte dintr-un grup de mici insule nelocuite aflate pe coasta provinciei Krabi. Formata din doua zone de plaja cu nisip fin si o laguna interioara, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din sudul Thailandei. Aici vei gasi peisaje spectaculoase create de formatiuni calcaroase inalte, acoperite de vegetatie bogata, la baza carora prin apa clara se pot vedea cu usurinta recife de corali care adapostesc o multime de pesti tropicali.

Citeste in continuare Koh Hong | Insula perfecta pentru snorkeling in Thailanda

Krabi, Thailanda
(23 Ianuarie 2018)

Bangkok, Thailanda
(18 Ianuarie 2018)

O zi in Bangkok | Cele mai frumoase temple budhiste

Numit de catre thailandezi „Orasul Ingerilor”, Bangkok este una dintre cele mai frumoase metropole ale Asiei.  In ultimii ani s-a aflat pe primul loc in topul celor mai vizitate orase din lume si fascineaza prin contrastul urias intre cladiri zgarie-nori construite printre locuinte modeste si temple budiste de o frumusete specifica. Fiind o tara foarte spirituala in care religia majoritara este budhismul, in Thailanda exista peste 30.000 de temple, dintre care in jur de cateva mii pot fi vizitate doar in Bangkok. 

Citeste in continuare O zi in Bangkok | Cele mai frumoase temple budhiste

Bangkok, Thailanda
(18 Ianuarie 2018)