O zi in Bangkok | Cele mai frumoase temple budhiste

      Numit de catre thailandezi „Orasul Ingerilor”, Bangkok este una dintre cele mai frumoase metropole ale Asiei.  In ultimii ani s-a aflat pe primul loc in topul celor mai vizitate orase din lume si fascineaza prin contrastul urias intre cladiri zgarie-nori construite printre locuinte modeste si temple budiste de o frumusete specifica. Fiind o tara foarte spirituala in care religia majoritara este budhismul, in Thailanda exista peste 30.000 de temple, dintre care in jur de cateva mii pot fi vizitate doar in Bangkok. 

     Templele budhiste sunt una dintre cele mai spectaculoase atractii ale Asiei si nici o calatorie in Bangkok nu ar putea fi completa fara vizitarea a cel putin unuia. Poporul thailandez le considera locuri sfinte, iar arhitectura si detaliile lor deosebite atrag turisti din toata lumea, fascinati de frumusetea Thailandei.       Templele budiste din Thailanda sunt clasificate in diferite categorii si complexele din care fac parte poarta numele de „wat”. Acestea sunt locuite si ingrijite de catre calugari care duc un stil de viata modest, traind si hranindu-se doar din donatiile primite zilnic din partea comunitatii, inainte de rasaritul soarelui.

Tips & Tricks

Templele pot fi vizitate doar respectând un cod vestimentar corespunzător. Umerii și genunchii nu trebuie sa fie la vedere, asa că imbracamintea fara mâneci, pantalonii si fustele scurte trebuie evitate. De asemenea se poate intra numai desculț, asa ca alege o incaltaminte comoda, preferabil fara sireturi sau multe barete.

Tururile noastre preferate

Booking.com

Wat Traimit

     In apropiere de intrarea in districtul Chinatown,  templul Wat Traimit pastreaza una dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha. Aceasta poarta numele de Phra Phuttha Maha Suwanna Patimakon dar este cunoscut de turisti drept Golden Buddha, are 3 metri inaltime si cantareste 5,5 tone. Dateaza dintre secolele 13-14 din dinastia Sukhothai si este realizata complet din aur. Timp de aproape 200 de ani a fost acoperita de un strat de gips si sticla colorata, pana in 1955 cand a fost scapata in timpul unei mutari si o portiune de sticla s-a crapat, dezvaluindu-i astfel adevarata valoare. 

Tips & Tricks

Bilet de intrare: 40 baht insa aditional pentru inca 100 baht se poate vizita si un muzeu in care este prezentata intreaga istorie a statuii / Program de vizitare: zilnic intre orele 8:00 si 17:00 (insa muzeul este inchis lunea)

Wat Pho

     Wat Pho sau Wat Phra Chetuphon a fost construit in secolul 17 si este cel mai vechi templu din Bangkok. Regele Rama III l-a transformat intr-un loc de invatatura, specializat in stiinte, literatura, religie si arta masajului, devenind astfel prima universitate a Thailandei, dar si un centru al medicinei traditionale.
      Aici se afla una dintre cele mai cunoscute statui din Bangkok, realizata in aceeasi perioada cu templul. Statue of Reclining Buddha are inaltimea de 15 metri si lungimea de 46 metri si este complet acoperita cu foite de aur. In dreptul peretelui din fata statuii se afla 108 boluri din bronz in care, la finalul rugaciunilor zilnice, calugarii arunca in fiecare la rand cate o moneda. Majoritatea turistilor le urmeaza obiceiul, iar donatiile primite astfel sunt folosite pentru ingrijirea templului.

     In complex pot fi vizitate mai multe zone, printre care un altar al lui Buddha placat cu aur si cristale, 95 de pagode decorate cu mozaicuri din ceramica si diferite infatisari ale lui Buddha in pozitia lotusului.

Tips & Tricks

Bilet de intrare: 100 baht / Program de vizitare: zilnic intre orele 8:00 si 16:30

Wat Phra Kaew

       Numit si Temple of Emerald Buddha, Wat Phra Kaew se afla in complexul Grand Palace si este cel mai sacru templu din Thailanda, aici avand loc  cele mai importante ceremonii  religioase si culturale. Constructia acestuia a inceput in 1783 din ordinul regelui Rama I, insa a continuat de-a lungul secolelor, fiecare rege aducand o contributie proprie.  
      Aici poate fi admirata statuia de jad a lui Buddha, considerata una dintre cele mai sacre infatisari ale profetului. Aceasta dateaza din secolul 15, a fost descoperita in nordul Thailandei, are inaltimea de 66 cm si latimea de 48 cm. In timpul regelui Rama I statuia a primit doua seturi de imbracaminte confectionata din aur, iar apoi in timpul regelui Rama III, un al treilea set. Acestea sunt schimbate la fiecare inceput de anotimp, iar ceremonia este considerata foarte importanta pentru poporul thailandez, fiind un eveniment la care se participa din toata tara

Tips & Tricks

Bilet de intrare: 500 baht / Program de vizitare: zilnic intre orele 8:00 si 15:30

Wat Benjamaborpitr

     Cunoscut ca si The Marble Temple, Wat Benjamaborpitr a fost construit in anul 1900, in vremea regelui Rama V.  Peretii exteriori si curtea interioara sunt imbracati complet in marmura de Carrara adusa special din Italia, iar  intrarea in templu este „pazita” de statui mari care infatiseaza doi lei aflati intre patru coloane masive de marmura. 
      Conform thailandezilor, aici poate fi vizitata cea mai frumoasa statuie a lui Buddha din Thailanda, numita Phra Buddha Chinnarat, sub care este ingropata cenusa regelui Rama V.

Tips & Tricks

Bilet de intrare: 20 baht / Program de vizitare: zilnic intre orele 8:00 si 17:30

Wat Arun

     Construit pe malul raului Charo Phraya, Wat Arun sau Temple of Dawn este cel mai inalt templu din Thailanda, pagoda sa centrala avand inaltimea de 80 metri. A fost ridicat in 1768 de catre regele Taksin, pe fundatia unui vechi templu construit in era Ayutthaya. Desi dateaza dinainte ca Bangkok sa devina capitala, Wat Arun este unul dintre cele mai semnificative temple ale orasului.
     In vremea regelui Rama III, templul a fost reconstruit din peste 1 milion de mici piese de mozaic provenite din portelanuri chinezesti salvate de pe o nava britanica scufundata in Oceanul Indian. 

Tips & Tricks

Bilet de intrare: 50 baht / Program de vizitare: zilnic intre orele 8:30 si 17:30

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *