Tot ce trebuie sa stii inainte de a vizita Peru

     Peru este una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. Din punct de vedere geografic este impartit in zone de desert, munti si jungla. Lima este al doilea cel mai mare oras din lume aflat intr-un desert, Anzii ascund ruine incase incredibile ramase aproape intacte in urma unei civilizatii care a pierit mult prea devreme, iar partea peruviana a Amazonului este zona cu cea mai mare biodiversitate din lume. Cetatea Machu Picchu este considerata una din cele 7 Minuni ale Lumii Moderne, iar varietatea resurselor atrage in fiecare an milioane de turisti fascinati de gastronomia peruviana.

Locurile incredibile care pot fi vizitate pe intreg teritoriul tarii fac ca organizarea oricarui itinerariu sa fie o provocare, asa ca atunci cand planifici o calatorie in Peru tine cont de urmatoarele:

Viziteaza desertul

     Desi Machu Picchu este una din cele mai cunoscute atractii turistice din lume, nu te opri doar la vizitarea cetatii incase. Rezerva minim trei zile in Lima pentru a vizita desertul si descopera gastronomia peruviana  pentru care este recunoscuta in toata lumea capitala aflata pe coasta Pacificului. Pentru o experienta autentica, participa la un curs de gatit unde vei putea invata sa prepari singur preparate traditionale cum ar fi Llomo Saltado sau Aji de Gallina.

Tips & Tricks

Viziteaza printr-un tur de o zi Huacachina, orasul oaza aflat in mijlocul desertului.

Tururile noastre preferate

Cazeaza-te la un lodge in Amazon

     In Amazon traiesc milioane de specii de insecte, pesti, pasari sau mamifere mari si este ultimul loc unde se mai gasesc in libertate vulturul harpie, jaguarul si delfinul roz de rau. Ocupa jumatate din America de Sud si se intinde de la Oceanul Atlantic pana in Anzi, partea sa peruviana fiind cea mai bogata din punct de vedere al biodiversitatii. Petrece cateva zile la un lodge si nu rata experiente precum vizitarea unui macaw Clay Lick sau excursii de tipul day si night walk in jungla. Ca si optiuni de cazare poti alege intre Iquitos si unul din Parcurile Nationale Tambopata sau Manu. 

Tips & Tricks

Daca ai posibilitatea, alege doua zone diferite deoarece fiecare parte a Amazonului are specificul sau. Noi am ales sa stam in Parcul National Tambopata, 4 zile in Rezervatia Taricaya pentru a observa animalele salbatice si 3 zile aproape de Chuncho Clay Lick, pentru observarea pasarilor.

Alege Inka Trail

     Unul dintre cele mai frumoase trasee de trekking din lume se afla in Anzii peruvieni, de-a lungul unor vechi orase incase si peisaje absolut spectaculoase printre nori. Drumul construit de incasi prin munti pentru a ajunge din Cuzco la cetatea Machu Picchu, a devenit in ultimii ani una din cele mai apreciate experiente in Peru. Totusi, pentru a reduce impactul turismului asupra structurilor originale, un numar limitat de permise de acces sunt puse la vanzare o singura data pe an si pot fi achizitionate doar printr-o agentie de turism. Din Cuzco pana la Poarta Soarelui sau Inti Punku ( locul de intrare in Machu Picchu) sunt 88 de km, iar traseul poate fi urmat doar impreuna cu un grup de ghizi calificati, asa ca daca decizi sa mergi pe Inca Trail, trebuie sa iti planifici calatoria din timp.

Mergi insotit

     Din punct de vedere al sigurantei, poti opta pentru un tur organizat de o agentie de turism locala. In functie de destinatiile pe care le preferi, puteti alege impreuna itinerariul, inclusiv cazarile, transportul si activitatile la care doresti sa iei parte impreuna cu un ghid. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, atunci aceasta optiune este perfecta pentru a putea vizita cat mai mult fara a avea grija statului la coada la casele de bilete.

Nu uita ca zborurile intarzie frecvent

     Indiferent de itinerariul pe care il alegi, nu te speria daca in ultimul moment zborul tau se decaleaza. Incearca sa iti organizezi programul cat mai sigur si ai grija sa pastrezi cateva ore intre zborurile cu escala.

Tips & Tricks

Verifica zboruri internationale sau domestice aici. Gaseste si rezerva optiunea potrivita pentru destinatia ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *